Bursa Erikli İmplant Tedavisi

İMPLANT NEDİR?

İmplantlar en kısa tanımıyla; küçük titanyum vidalardan oluşan, çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Bu yöntem sayesinde, sağlıklı dişlerinizin kesilmesine, kronlar ile kaplanmasına gerek kalmaz; implant destekli dişleriniz doğal dişlerinizden ayırt edilemeyecek kadar doğal görünür.

Bursa Erikli Diş Kliniği; implantlar sayesinde, az sayıda diş kökü dahi, protez için destek oluşturmaya yeterlidir. Altı adet implant üzerine, bir köprü bağlanması işlemi sayesinde, güvenle günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Protezin beklenmedik bir anda gevşeyerek; ağzınızdan çıkması sürprizi ile karşılaşmadan yemenin, içmenin ve konuşmanın tadını çıkarabilirsiniz.

İmplant destekli dişlerinizle; kendi dişinizmiş gibi çiğneyebilecek, konuşabilecek ve gülümseyebilirsiniz. Geleneksel bir protezle elde edilmesi oldukça zor olan, doğal bir güzelliğe implant ile kavuşabilirsiniz.

“İmplantlar ile herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Yapay diş kökü, protezinizin çene kemiğine emniyetli biçimde sabitlenmesini sağlar ve bu her yaşta kolaylıkla uygulanabilir. Diş hekiminiz, kendi dişlerinizden kalanları ağızda tutabilir ve onları destek olarak kullanılacak şekilde proteziniz ile uyumlu hale getirebilir.” sözleriyle, implant ile sahip olacağınız avantajların yalnızca birkaçından bahseden Bursa Erikli Diş Kliniğini deneyimli doktorları, sözlerine şu şekilde devam ediyor:

“İmplant tıbbın geldiği nokta açısından önemli, hayatınızı kolaylaştıracak kadar avantajlı bir buluştur. Artan yaşam kalitesi ise, sağlığınıza olan olumlu etkisi dışında bir diğer artınızdır. Artık gülüşünüzü saklamadan, yeni implantlarınızla, hayatın ve yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

3 BOYUTLU İMPLANT

Günümüzde diş implantları (diş ekme), tartışmasız doğal dişlere en yakın seçeneği sunmaktadır. Geleneksel köprü ve protez yöntemlerine göre; daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde de doğal bir görünüşü beraberindegetirmektedir.

Diş implantlarının, kaybedilen dişler yerine, çene kemiği içine yerleştirilen ve kemik ile kaynaşarak, doğal diş kökü görevi üstlenen parçalar olduğunu belirten Bursa Erikli Diş Kliniği; implantların doku dostu olan titanyum metalinden üretildiğini ve vücut tarafından kolayca kabul edildiğini ifade ediyor.

3 BOYUTLU DİGİTAL REHBERLİ İMPLANT UYGULAMA

Yeni uygulamayla, hangi tür implantın, hangi noktaya, hangi açıyla ve hangi derinlikte yerleştirileceği, operasyon öncesinde bilgisayarda 3 boyutlu simülasyonlarla tasarlanıyor. Böylece en uygun implant seçiliyor, en doğru noktaya, en doğru açı, pozisyon ve derinlikte, dijital ortamda yerleştiriliyor” dedi.

Daha implantlar yapılmadan bilgisayar ortamında dişlerin yüze göre tasarımı yapılıyor ve bu dişler CAD-CAM yani bilgisayar destekli tasarım bilgisayar destekli üretim teknikleri ile metal desteksiz porselenlerden üretiliyor ve implantlar o şablona uygun olarak yapılıp dişler hemen takılıyor. Bu duruma kişinin uygun olup olmadığını saptamak için hekimin detaylı bir inceleme yapması gerekiyor , eğer kemik kalitesi uygun değil ise implantları uyguladıktan sonra bir süre bekleyip dişi yapmak gerekebilir.

Yani implant, çeneye 3 boyutlu olarak, dijital ortamda yerleştirilmiş oluyor. Daha sonra bilgisayardan alınan bu veriler sayesinde, kişiye özel bir “rehber plak” üretiliyor.

Ağıza yerleştirilen “rehber plak”, operasyon esnasındaki riskleri minimuma indiriyor ve bunun yanı sıra, tedavi edilen hastaya, daha kısa süre, daha az kanama gibi bir çok avantaj sağlıyor.

Her hasta için ayrı ayrı tasarlanan ve kişiye özel üretilen “rehber plak”ların kullanıldığı yöntem sayesinde, estetik açıdan da yüksek memnuniyet elde ediliyor.

Ayrıca, operasyon esnasında diş eti kaldırılmadığı için kanama çok daha az oluyor, dikiş atılmıyor, şişme ve morarma olmuyor. Operasyon esnası ve sonrasındaki ağrıyı minimuma indiren “3 boyutlu dijijtal rehberli implantoloji”nin en önemli avantajlarından biri de, iyileşme süresinin çok hızlı olması.